een andere kijk op de wereld  
     

  Over mijzelf...

Eduard Ernst is in 1992 afgestudeerd aan de Kunst Academie in Utrecht als fotograaf.
Sindsdien werkt hij als zelfstandig fotograaf voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers in allerlei genres. Zijn werk is regelmatig te zien geweest in exposities door heel Nederland.
De laatste jaren werkte hij veel voor de KRO-televisie, o.a. bij het programma ‘De Wandeling’ waar hij de serie Open Kaart voor maakte.

 

 

Ik hanteer een vrije en experimentele vorm van fotografie, die niet vast zit aan allerlei tradities en voorschriften. Sinds mijn contact met de KRO en met name het programma ‘De Wandeling’, ben ik veel aan landschapsfotografie gaan doen. In het landschap zoek ik vooral naar het bijzondere, het niet alledaagse in het beeld, of net die ander blik op het onderwerp.
Door dit uitgangspunt ben ik op een gegeven moment mijn beelden handmatig gaan bewerken. Dit gaf mij nog meer mogelijkheden om mijn beelden aan te passen aan mijn eigen ideeën. Op deze manier ben ik in staat om een eigen wereld te creëren. Mijn werk is vaak een mengvorm van fotografie en schilderkunst.
Ook bij portretten , probeer ik dingen toe te voegen, dan wel door manipulatie een meerwaarde aan het beeld te geven. In al mijn fotografie gaat het om de verbeeldingskracht. Een uitdaging hiervoor vind ik o.a. bij mijn fotografie voor de KRO waar ik thema’s probeer te verbeelden als geluk, liefde, dood, stilte, Franciscus van Assisi etc.

Eduard Ernst